auto

Veel mensen die een oldtimer hebben, zijn trots op hun wagen en zorgen er goed voor. Toch is een gewone autoverzekering niet altijd de beste keuze voor een oldtimer. Een oldtimer wordt vaak niet dagelijks gebruikt en is vaak minder waard dan een nieuwe auto. Daarnaast is de kans op schade kleiner en zijn de reparatiekosten meestal lager. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een oldtimerverzekering. In deze blog lees je waarom een oldtimerverzekering een slimme keuze is en wat de voordelen zijn.

1. Lagere premie

Een van de grootste voordelen van een oldtimerverzekering is de premie. Omdat oldtimers minder vaak gebruikt worden en minder waard zijn dan nieuwe auto’s, is de premie vaak lager dan bij een gewone autoverzekering. Zo bespaar je geld en betaal je alleen voor wat je echt nodig hebt.

2. Gunstige voorwaarden

Een oldtimerverzekering heeft vaak gunstigere voorwaarden dan een gewone autoverzekering. Zo krijg je bijvoorbeeld een hogere dekking voor schade aan je oldtimer en zijn de voorwaarden voor diefstal en inbraak vaak beter. Bovendien zijn er vaak geen eigen risico’s of andere bijkomende kosten.

3. Speciale clausules

Een ander voordeel van een oldtimerverzekering is dat er vaak speciale clausules zijn opgenomen in de polis. Zo kun je bijvoorbeeld afspraken maken over de waarde van je oldtimer en wat er gebeurt als er schade is. Ook kun je afspraken maken over hoe vaak en wanneer je de oldtimer gebruikt. Dit geeft extra zekerheid en gemoedsrust.

 

4. Deskundig advies

Een oldtimerverzekering afsluiten kan lastig zijn. Er zijn veel aanbieders en er zijn veel verschillende polissen. Door te kiezen voor een gespecialiseerde verzekeraar krijg je deskundig advies en weet je zeker dat je goed verzekerd bent. Bovendien kun je bij vragen of problemen altijd terugvallen op de verzekeraar.

5. Clubkorting

Tot slot kun je bij sommige verzekeraars profiteren van een clubkorting als je lid bent van een oldtimerclub. Zo kun je nog meer besparen op de premie en heb je meteen een leuke manier om andere oldtimerliefhebbers te ontmoeten.

 

Een verzekering voor je oldtimer bij Univé biedt verschillende voordelen ten opzichte van een gewone autoverzekering. Zo is de premie vaak lager, zijn de voorwaarden gunstiger en zijn er speciale clausules opgenomen in de polis. Bovendien kun je deskundig advies verwachten en kun je profiteren van een clubkorting als je lid bent van een oldtimerclub. Kortom, als je een trotse eigenaar bent van een oldtimer, is een oldtimerverzekering een slimme keuze.